Rossonu.nu



13.jpg

Gynna din butik

Välkommen att göra dina inköp i en genuin lanthandel! I Rossöboden finns speceri- och mejerivaror för de flesta smaker. Varje morgon säljs här färskt bröd från Kaffedoppet i Strömstad. Här kan du även köpa receptfria läkemedel, beställa och hämta varor från Systembolaget!
Det är mycket värt att ha livsmedel och service på när håll. För många äldre är det en förutsättning för att kunna bo kvar året runt. Genom att gynna butiken och handla där skapas underlag så att butiken kan hålla öppet året runt. En nyhet är att du kan beställa varor via telefon eller e-post. Du hämtar sedan dina varor packade och klara i butiken. För att underlätta helginköpen har butiken extra kvällsöppet på fredagar.
Så beställer du dina varor:
Systemvaror: För att kunna hämta beställda varor från Systembolaget på fredagen måste beställningen vara gjord senast kl. 14.00 onsdagen innan.
Matvaror: Beställningar av matvaror och läkemedel tar vi emot fram till kl 12.00 den dag beställningen avser.
Beställning på e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Beställning per telefon: +46 526-220 21

 

Erbjudanden:
Klicka in på vår grossist ”Handlarn”:s webbplats för att ta del av erbjudanden, www.handlarn.se. Handlarn är Axfood Närlivs profil för mindre butiker.
Gynna butiken, korta dina resvägar och underlätta tillvaron!
Välkommen önskar Nori med familj
Butiken genom tiderna

 

Rossös butik drivs idag av paret Kuranli. Nurettin och Berivan har sedan våren 2014 arbetat i Rossöboden. Dessförinnan drev familjen Adamsson butiken, familjen har haft butiken i flera generationer sedan slutet av 1800-talet. Historien i korthet: Fram till 2013 var tredje generationen Adamsson, Leif och Cappy verksamma. Leifs morfars far startade butik på Överby 1868. År 1888 startades en filial på Rossö (på "Backen") som Leifs morfar förestod. Föräldrarna till nuvarande butiksföreståndare övertog butiken 1942, Leif och Cappy tog vid 1977.
 Rolf Olsson har på hembygdsföreningens vägnar summerat historia om affärslivet på Rossö (pdf) fram till dags dagar. Tidningsartiklar liksom intervjuer med tidigare föreståndare ligger till grund för det läsvärda materialet.